Menu
 

КОМПАНИЯ

HomepageКОМПАНИЯ

Company address - in Orel near Chrudim - where the main factory is located

 

Историята на компанията датира от миналия век, тя е основана през 1995 г. с първоначалния план за производство на алуминиева дограма за врати и прозорци. През следващите години нашата компания се приспособява към изискванията на пазара, отразяващи нарастващото икономическо развитие в Чешката република и започва да се специализира в производството на телескопични покрития за басейни. Благодарение на нарастващата международна търговия през 2005 г. беше създаден International Cover Pool (IPC Team). АЛУКОВ беше член-основател на това, което сега е асоциация от повече от 40 члена. Първата серия покрития за плувни басейни е създадена през 1995 г. В момента произвеждаме 5 програми за покрития: HOME PROGRAM – покрития за вътрешни дворове, POOL PROGRAM – повече от 30 модела, вариращи от ниски до високи покрития и SPA PROGRAM – покрития за спа, СОЛАРНА ПРОГРАМА и НАВЕСИ ЗА АВТОМОБИЛИ

С огромни финансови инвестиции и няколко години разработване на телескопични покрития, Алуков с гордост произвежда патентовани продукти. Ние работим с надеждни, изпитани доставчици на висококачествени материали, така че нашите продукти да отговарят на най-строгите критерии. Основната фабрика е базирана в Чехия и се простира на 80 000 m2.

 

 

Друг завод е изграден в Словакия с площ от 10 000 м2 и Унгария с площ от 20 000 м2. Благодарение на големия производствен обем ние сме един от най-големите производители на покрития по поръчка в света. Качеството на нашите продукти е сертифицирано от експерти в областта на контрола на качеството ISO 9001, ISO 14001 и от френския изследователски институт в Париж (Laboratoire National D'essais) от 2005 г. насам. Нашите покрития за басейни отговарят на стандарта за безопасност и качество NF P90-309.

Алуков е установил връзки в 40 страни по света, като по този начин създава най-голямата мрежа за продажби в тази област. Компанията непрекъснато обновява дейността си на базата на изискванията на клиентите.

 

Solar Panels in Orel Factory

През 2022 г. ALUKOV инсталира редица слънчеви панели в своите производствени халета с оглед на своята социална и екологична отговорност и устойчивост.

През 2023 г. ALUKOV представя революционна комбинация от своите традиционни продукти – плувни басейни, вътрешни дворове, спа покрития, а сега и навеси за автомобили с начин за производство на чиста енергия за домове и предприятия – соларни навеси. Тази иновативна технология прави възможно извличането на енергия от слънцето директно от покрива на вашия вътрешен двор или навес.